Gäddisregattan

Det är något magiskt med Gäddisregattan.

Varje år får jag den där känslan av att denna gång kommer det inte fungera. Och ändå blir det succé. Varje gång. Det brukar ju vara väldigt få anmälda på fredagen en vecka innan, men i år var det ovanligt få, bara 7(!) st. Minst sagt oroande, men erfarenheten säger att man måste ha is i magen när det gäller regattan, seglare är tröga att bestämma sig. Så till sist fick vi i alla fall ihop 21 anmälda, och det får väl anses som godkänt, om än knappt. Den stora besvikelsen var ändå att det bara kom två M22:or. Visserligen hade man SM i Nynäs en vecka innan (8!? båtar) så kanske en viss trötthet hade smugit sig in, men med tanke på den stora flottiljen i Gäddis är det för dåligt. Där har ni lite att jobba på M22-seglare. Vidare hade vi väl räknat med fler Folkbåtar och Smaragder, det kom två dojor och tre smarrar. Både Smaragderna och Folkbåtarna hade ju i år lagt in Gäddisregattan i Stockholmsserien och sin ranking och flaggat för den både i tidningarna och på nätet. Den stora glädjen var nu i stället IFarna, som återigen visade att de är en av de aktivaste klasserna, de var 5 på startlinjen.

Sedan hade vi tur med vädret. Stadig vind på ostkanten ca 3-4 m/s på lördagen och lite mer på söndagen, soligt och varmt bidrog naturligtvis också till att göra regattan lyckad. Starterna och seglingarna fungerade perfekt utan incidenter och bara nöjda seglare, men så har vi nu ett erfaret och väl sammansvetsat gäng på sjön, både i startfartyget och i märkesbåtarna.

Alla funktionärer gjorde återigen en heroisk insats. På fredagen behagade inte elverket vilja gå igång, och vi stod då inför utsikten att antingen försöka hyra eller få låna ett, innan vår elektriker Kalle Karlsson lyckades fixa det. Regattageneralerna Henrik och Gabbe ledde sina styrkor i land med fast hand och gjorde även årets regattamiddag till en oförglömlig upplevelse.

Ja det är något magiskt med regattan, den är en lika stor upplevelse och den fungerar lika bra varje år mot alla odds. Och då känns det bra att vara gäddvikare.

Vi vill rikta ett stort tack till Råseglarhuset på Skeppsholmen, Stockholms Skepps & byggnadsvårdshandel i Midsommarkransen, SeaSea i Nacka samt Macsupport i Stockholm som alla skänkt priser till våra kappseglingar.

» Filmsnutt

Pristagare
IF 1:a pris Martin Rundström SWE 2719
  2:a pris Lars Gradén SWE 3063
 
Sk30 1:a pris Max Nystedt SWE 163
 
Smaragd 1:a pris Berndt Lindberg SWE 19
 
SRS 1:a pris Mattias Malmros A22 SWE 20
  2:a pris Johan Andersson X99 SWE 134
 
Totalsegrare SRS Johan Andersson X99 SWE 134

» RESULTAT

image_printSkrivut

Om Bosse

Belåten ägare av en Laurinkoster
Det här inlägget postades i kappsegling. Bokmärk permalänken.