Öppningsdags på klubbholmen


Så var det dags igen att starta upp en sommar på våran klubbholme.

Till helgen 19-20/5-18 kom Pia och Christian med dottern Ida, Pias bror Kjell med fru Sofi, Inger, Leffe och jag själv och min grabb Rikard med Kajsa. Vädergudarna var på våran sida. Det var mycket att göra, fönstren skulle putsas, gångar krattas, tak och dansbana sopas, midsommarplanen krattas.

Sen var det lite speciella sakar. Christian skulle montera vattenpumpen till nya toan. Då ramlar en fladdermus ner på hans huvud, Kjelle ryckte ut och la upp den i ett träd. Senare flög den tillbaks till sitt vanliga ställe (fladdermusen alltså).

På gamla toaletten hade tre st fågelungar flyttat in, förhoppningsvis så har dom fått tillräckligt med mat tills resten av oss kommer så att dom har flyttat ut.

När det var dags att kolla generatorn så visade sig att startmotorn var trasig, den var omöjlig att starta. Rörmokare Kjelle skruvade loss starten och hittade felet. Det var ett par brickor som hade slitits ut. Han hittade nya brickor och återmonterade alltsammans. Nu funkar den till juniorveckor och Gäddisregattor. Hitta en ny startmotor till den där gamla burken kanske inte ens är möjlig och ny generator i samma storlek kan kosta runt 50.000:-.

Tack Kjelle och alla andra också för den delen. Alla hjälpte gladeligt till med samtliga jobb och grillen smakade fantastiskt på lördagskvällen.

På söndagen blev det bubbel till alla eftersom Pia fyllde år.

Vid pennan, Kalle

Kommentering avstängd.