Boo Fyr – Lilla Skratten

GÄDDIS BEGÅR ÅRETS FÖRSTA KAPPSEGLING

Lördag den 4 juni startade Gäddis första kappsegling för året, den troligen mest populära av alla, Boo Fyr – Lilla Skratten. Seglingen med anor ända från tidigt 50-tal brukar samla många båtar. I år var det tydligen ett mellanår, det kom lite färre än vanligt, men det blev i alla fall 10 båtar som samlades på Härsö på fredagen.
  Lördagen bjöd på frisk vind från nord till nordost så det blev en stänkig kryss på Ingarö- och Nämndö- fjärdarna innan man kunde falla av mot Djuröbron och få sjölä upp i Vindöström. Frånsett att 2 ekipage startade en minut för tidigt i sin individuella jaktstart, varav en valde att inte återvända för att starta om, och att en inte gick över startlinjen fanns det inga incidenter. Enligt reglerna hade de därmed inte seglat banan och skulle ha diskats men kappseglings- kommittén valde i stället, med hänsyn till att det är en familjekappsegling och en lång bana, att ge de felande tidstillägg.
  Väl i mål på Lilla Skratten blev det traditionellt vinbål och mycket snack, varefter det utbröt prisutdelning där det förutom pris till 1:a till 3:e-pristagarna delades ut nyttopriser till alla. Det blev sedan en hel del båtsnack sent på kvällen och kanske långt in på natten. Med andra ord en helt vanligt lyckad Boo fyr.

RESULTATLISTA

1 MATTIAS MALMROS A22 20 ROYNE
2 PATRIK STENBERG SK30 86 ELLEN III
3 ANDREA CHRISTENSSON IF 3063 VIOLA
4 LARS NORDLUND SK30 DY3000 LYST
5 MARIA NORDIN F 1066 MONA
6 JACOB HAGBERG SK30 115 TERSEN II
7 LARS SALOMONSSON SVEAKR 3378 MATHILDA II
8 CHRISTIAN BARKSTEDT S30 288 AIOLOS
9 PETER SEYBOLT M22 38 LA MAITRESSE
10 SOFIA BROOMÉ M22 135 SERENAD

Vi vill också tacka »Råseglarhuset och »Tackel och tåg på Skeppsholmen, »SeaSea, i Nacka samt Stockholms skepps och byggnadsvårdshandel i Midsommarkransen som alla skänkt fina priser till vår kappsegling.

RoyneEllenViola

LystMariaTersen

MathildaAiolisMaitresseSerenad

Foto: Richard Carleson
image_printSkrivut

Om Bosse

Belåten ägare av en Laurinkoster
Det här inlägget postades i kappsegling. Bokmärk permalänken.