PAKETSEGLINGEN 2015

Gäddvikare.

Resultatflagga
Nu är det snart dags för årets Paketsegling
Tid: Lördagen den 26 september 13:30
(skepparmöte)
Plats: Gäddvikens hamn.
(efter förberedande torrsättning.)

Tävlingen startar med deltävlingar, Landkampen. Vi säger inte att det blir rodd och knopslagning i år igen, men risken finns. Räkna med att det blir frågesport i alla fall. Placeringarna där räknas ihop med seglingen till totalplaceringen.

Starten i seglingen efter det SRS-tal man har (Svenskt Respit System). Det betyder att långsammaste båt startar först, snabbaste sist. Vi har även i år sk Le Mans-start från vändskivan då besättningen får springa (gå) ut till båtarna som får ha seglen klara att sätta. Man startar från sin ordinarie bryggplats, närmare Fjäderholmarna ger tilläggstid. Två varv runt Fjäderholmarna valfri väg och mål vid östra bryggnocken (om svag vind ett varv).

För att göra seglingarna mera attraktiva har vi infört sk GRS-tal (Gäddis Respit System) som är Gäddis egen variant av SRS. Där får den som aldrig kappseglat sänkning av sitt GRS-tal med 0.03, Den med placeringen 1, 2, 3 får höjt med resp 0,03, 0,02, 0,01 medan de som kommer sist, näst sist och tredje sist får sänkt med resp 0,03, 0,02, 0,01. GRS-talen kvarstår till nästa år. På så sätt ökar möjligheterna för nybörjarna att placera sig bättre och bättre, flit ska ju löna sig, men även kappseglingsrävarna får då en utmaning.

Efter seglingarna blir det fest i klubbhuset (ärtsoppa med varm punch) och prisutdelning. Alla får pris på så sätt att alla tar med sig ett pris, värde ca 60 :-. För alla kommer det finnas grillad korv och kaffe och kaka att köpa.

» Inbjudan 2015 Paketseglingen

» GRS-tal 2015

Anmälan:

  • Mail till bystrom.mats@gmail.com
  • ring 0705-155336 Mats Byström
  • skriv upp dig på lista i klubbhuset före 23/9 (helst).

Välkomna till en trevlig och rolig segling.
Kappseglingskommittén.

image_printSkrivut

Om Bosse

Belåten ägare av en Laurinkoster
Det här inlägget postades i kappsegling. Bokmärk permalänken.