Adventsmys på Holmen

Nio tappra Gäddvikare samlades första adventslördagen i Vaxholm för taxibåtsfärd till Lilla Skratten

De nio tappra innan Taxibåtsfärden

De nio tappra innan Taxibåtsfärden

Väl lagaute på Holmen gick vi runt och kontrollerade att allt stod rätt till men som vanligt fanns det lite att göra, en husvagnskoppling till bryggan fick lagas, Trissjollarnas nya båthus hade redan fått sig en törn av väder och vind och Stene passade på att justera bryggornas läge.

Stene justerar bryggor
Stene justerar bryggor

 
Vi kollade också att allt såg bra ut vid bastureparationen.

Under tiden eldades i spisen och dukades upp i klubbhuset och vi samlades allihop för en liten skvätt glögg samtidigt som vi tände ett ljus för Gilbert som varit med oss så många gånger ute på Skratten.

GilbertVi mindes honom och berättade några små minnen från många av de trevliga och lustiga stunderna vi haft med honom.

Värmen hade nu stigit tillräckligt i klubbhuset så vi kunde slå oss ned för att avnjuta vår medhavda mat och dryck. Som vanligt steg stämningen med värmen och plötsligt bankade det på dörren och in över tröskeln klev jultomten med säcken över axeln (synd att Tor inte fick träffa honom för han var just ute och köpte Aftonbladet …).

Alltför snart nalkades hemfärden som först gick till Vaxholm med Taxibåt och sedan vidare till Gamla Stan med Vaxholmsbåten. En pilsner eller två fick avrunda dagen på Skepparbaren på Skeppsbron.

 

Kommentering avstängd.