Bastun räddad!

Under stängningshelgen i slutet av september upptäcktes att vi måste göra något skyndsamt för att rädda bastun. Lasse Salomonsson, Ove Ehn och Peter Åhlund kom gemensamt fram till att en limträbalk skulle kunna rädda situationen.  (Man byggde vidare på Berras idé om en stålbalk.)

Sagt och gjort – en lördag sent i oktober åkte 9 personer ut till Skratten. Det borrades i berg, blandades cement, bars stenar, tillverkades formar för att gjuta fundament (=stöd för limträbalken) och det sågades, borrades och limmades en limträbalk. Den placerades lämpligt för att Lasse och Ove skulle kunna få dit balken rätt med hjälp av domkrafter en vecka senare när cementen torkat.

För att alla som kallats till arbetet skulle orka jobba och vara glada såg vi till att det fanns god mat till alla. De flesta åkte taxibåt ut och Ove körde ett jättelass med all utrustning och cementsäckar i sin båt.

Vi fick en jättefin höstdag med sol som belöning för våra ansträngningar.

Bastun kommer att stå kvar i vinter och vi får komplettera med fler gjutna stöttor säsongen 2012. Vi måste också köpa fler sittbrädor till regattamiddagen 2012.

Hittills har vi gjort av med ca 9000 kr, mellan 5000 och 10000 kr återstår för komplettering av bastun.

Stort tack till alla som jobbade så fantastiskt bra!

image_printSkrivut
Det här inlägget postades i Klubbholmen. Bokmärk permalänken.