Hamnhörnan

Höststädning

Följande vinterhamnliggare är kallade till höststädning söndagen den 6:e november. Vi börjar kl. 09.00 och slutar c:a 12.00.
Robin är arbetsledare som leder och fördelar arbetsuppgifter.

1) German
2) Gun (Tove)
3) Svante
4) Janne J
5) Sofia
6) Andrejs
7) Simon
8) Sophie
9) Charlotta
10) Richard
11) Jacob

Övriga vinterhamnliggare är befriade från höststädningen.

Kom ihåg att

  • ALLA yachter ska vara täckta senast lördagen den 5:e november. Fördröjning innebär en varning, men kan enligt stadgarna överklagas skriftligt till styrelsen.
  • Slänten ska vara städad från privata prylar senast 5:e november. 6:e november kommer städpatrullen att städa bort det som ligger kvar där.
  • Plocka bort era bryggtampar själva, innan 6:e november.
  • Det är varje vinterhamnliggares ansvar att kontrollera att bojutrustningen uppfyller kraven enligt hamnförordningen och det ska vara gjort senast måndagen den 10:a april 2023. När ni har kontrollerat sätter ni fast träbrickan (som ni fick av mig vid torrsättningen) med ditt eller båtens namn på bojen som en signal om att kontrollen är gjord. Från 11:e april kommer hamnfögderiet att besiktiga alla bojutrustingar inför vårens bojiläggning. Ägare till bojar som inte har en träbricka eller inte uppfyller kraven enligt hamnförordningen får en varning, men även här kan man enligt stadgarna skriftligen överklaga till styrelsen.
  • Med tanke på explosionsrisken ska gasoltuber och lösa bränsledunkar tas bort från yachter som ligger på hamnplan, de får förvaras i motorboden om de är märkta. Fasta bensintankar ska vara tomma eller fulla.
  • » Hamnpärmen innehåller mycket nyttigt, Läs den !!!
  • Det alltid ska finnas ett inskickat giltigt försäkringsbevis!

Hamnfogden Victor

image_printSkrivut

Om Bosse

Belåten ägare av en Laurinkoster
Det här inlägget postades i Hamnen. Bokmärk permalänken.