Inbjudan till skärgårdskryssarens dag 2022

Till i år tänkte vi försöka med lite försiktig förnyelse av denna anrika tävling.

Samling sker som vanligt fredag kväll på Getfoten där restaurangen håller öppet. Men istället för att segla inåt storstaden så förlägger vi starten vid Rönnholmarna utanför Stegesund (och seglar sedan distansbana runt Trälhavet och Saxarfjärden). Målsättningen är att få till 3-4 timmars segling med lagom dos av alla bogar. Målgång sker vid SS Gäddvikens klubbholme Lilla Skratten, där återsamling med prisutdelning och samkväm sker efter dagens segling.

Tankarna med detta upplägg är att få till en mycket trevligare och mer omväxlande bana och en härlig lördagskväll i skärgården. Förhoppningen är att detta upplägg ska locka fler 22or och 30or med undanvindssegel men även uppskattas av trogna deltagare. Jaktstart med första båt i mål som vinnare planeras. På lördag morgon hjälps vi åt med bogsering genom Waxholm av båtar som saknar motor. Seglingen är öppen för alla skärgårdskryssare och andra klassiska båtar.

Detta gäller fredag den 3:e september. SSGare är inbjudna. Sen anmälning går bra det med.

    Preliminärt tidsprogram

9:30 Skepparmöte
Ca 11:00 första start
Ca 16 första båt i mål

Startavgift 300 kr betalas till SSKF BG 188-2273

Anmälan, frågor och synpunkter tas tacksamt emot av Ted Lundberg (SK55 Hexan) ted72lundberg@gmail.com eller Joakim Rodebäck (SK40 Wind) joakim.rodeback@gmail.com