NFBKs årsmöte 2017

Utdrag från Nacka Förenade Båtklubbars årsmöte 2017
Årsmötet hölls 2017-02-23 med 18 röstberättigande båtklubbar representerade.

  1. Styrelsens förslag att ta bort depositionen på Härsö bastunyckel.
    Årsmötet godkände förslaget. Medlemmar i NFBK som önskar lämna tillbaks nyckeln kommer att få tillbaks depositionen fram till den 31 december.
  1. Val av valberedning 2017
    Årsmötet beslöt att Lars Hultman blir Valberedningens ordförande och sammankallande. Årsmötet beslutade vidare att samtliga ordförande ska förse Valberedningens Ordförande med kandidater för kommande 4-årsperiod. Det är viktigt med långsiktighet och att slussa in kandidater över en 2 – 4-års period för att komma in i styrelsearbetet.
  1. Rapport från Miljögruppen, arrendegruppen och Härsögruppen
    Kommunen vill formulera om arrendekontrakten, att arrendet ska ha ett marknadsmässigt pris och att samtliga klubbar går från att vara ideella till att vara ekonomiska föreningar. Målsättningen är att komma överens om en mall som gäller alla båtklubbar i kommunen. Vi kan varken acceptera vissa formuleringar i förslaget eller att byta organisationsform. NFBK’s miljö-/arrendegrupp har möten med kommunens tjänstemän och politiker.

    Årsmötet beslutade att samtliga klubbar registrerar antalet båtar i ett webbformulär. Informationen gäller; segelbåt/motorbåt, längd x bredd, fast toalett ja/nej, bottenmålning med/utan tillsatser. Bakgrunden till beslutet är bl.a. att ge kommunen förutsättningar att planera för toatömningsstationer och båttvättar.

    Härsögruppen söker frivilliga som kan tänka sig att lägga lite extra tid på att Härsö hålls i trim. Följande aktiviteter är planerade: Städdag den 20/5, gemensam sillunch (Nacka BK arrangerar) den 3/6, Midsommarfirande den 23-25/6, kräftskiva den 12/8.

» Läs hela protokollet

image_printSkrivut

Om Bosse

Belåten ägare av en Laurinkoster
Det här inlägget postades i Medlemsinfo. Bokmärk permalänken.