Tjejträff

Tjej-sektionen bjuder in till tjejträff

Hej alla gäddistjejer 12:e oktober är det dags för tjejaktivitet.

Gäddis tjejer träffas varje år för en tjejkväll med ett sportigt tema följt av litet mat o dryck. Så även i år:

Torsdag den 12:a oktober träffas vi på Boule Bar vid Liljeholmen.
Liljeholmsvägen 14 (ca 5-10 minuter från Liljeholmens T)

Vi har bokat 2 banor med start 19:30 men kör lite uppvärmning kl 18:30-19:30 och för dom som vill så tar vi något ät-/drickbart efteråt.

O s a om du tänker komma: yvonne.fergellteknordse

Välkomna
Pia, Gun och Yvonne
Tjejträff

Välkommen på Tjejträff den 24:e och 25:e juli på Lilla Skratten

Vill du elegant segla in till bryggan eller snyggt och säkert ta ner segel och puttra igång motorn vid tilläggning i sommar?

Vi kommer att under glada tillrop och i godan ro öva tilläggning med en av trissjollarna och med en större båt.

Vi fixar mat och dryck under lördagen och söndagen. Möjligheter finns att bli hämtad och lämnad i Vaxholm. Det finns fyra sovplatser i Startpaviljongen och extra kojer i Sofias och Guns båtar.

Undrar du något är det bara att ringa.
OSA senast den 12: juli.

Segla vackert!
Sofia Broomé
tel 070-209 95 37
Gäddiskvinnor vid pinn

Ett av mina allra finaste seglingsminnen utspelar sig i Adriatiska havet vid Kroatiens kust. Dit hade några gäddistjejer begett sig för att under en vecka kajka runt mellan öar med enstaviga namn som Vis, Hvar och Brac. Vi hade hyrt en 50-fots segelbåt i Split. Den där minnesbilden kanhända något förstärkt av ett foto, det är när Britta, som de flesta somrar familjeseglat med två barn och kappseglande maken Björn. Hon står och styr, brett leende, iklädd solglasögon och glansig baddräkt. Lätt som en plätt men inte utan stolthet kryssade hon oss fram över det bläckblå vattnet. Hon seglade stabilt och habilt och på något vis, enligt mitt subjektiva minne, kändes det som att hennes självförtroende som skeppare blommade ut under den där tjejseglatsen.

Så för att ett nytt gäng gäddiskvinnor till rors, i lugn och ro skulle få testa, göra rätt och göra fel utan att någon oombedd ska tala om för dem vad som ska göras, tänkte Gun och jag att vi skulle ordna en tjejhelg på Lilla Skratten. Framför allt tänkte vi att de skulle få öva och pröva att kasta loss och lägga till men även testa rena seglingsmanövrer i trissjolle.

Jag hämtade upp den ganska nyblivna medlemmen Camilla i Gåshaga och vi seglade i svaga vindar ut till Skratten. Mia kom ut med Thomas i deras IF-båt med eldriven aktersnurra. Iwa (som för övrigt hade gjort en väldigt snitsig inbjudan i Gäddviket) och Iwas kompis kom med Andrejs i Ö6:an och så småningom kom Johanna med tjejkompis och Henrik i Långbom.

Förutom oss, skulle det visa sig att det blev en välbesökt helg med många båtar längsmed bryggorna på Lilla Skratten men det störde inte oss, tvärt om.

Efter lite teori på lördagsmorgonen delade vi upp oss i två lag för att öva hissning och halning av segel, kasta loss och lägga till med trissjollen. En boj på västsidan av bryggan var bra att öva på. Det lag som inte var ute och seglade fick öva knopar. Klassikern Lilla Skratten runt och tilläggning vid bryggan vid stranden var en bra start. Förutom att vinden var i mesigaste laget, funkade det bra. Efter lunch tyckte jag inte att jag behövde vara med ombord. Riktigt vad som sas och gjordes vet jag inte men båda lagen lyckades sakta in och snudda vid övningsbojen och sen lägga till snyggt. Johanna, som hade anslutit lite senare gjorde en väldigt snitsig tvärnit vid bryggan i hög fart.

Efter en väldigt god middag, herrarna gjorde en excellent insats med maten, hade vi en trevlig kväll. Dagen därpå fick vi med hjälp av Mias säkra instruktioner använda IF:n och dess elmotor för att öva tilläggningar med ankring i olika konstellationer.

Att öva och att få lära sig att göra rätt genom att testa och att kunna göra fel utan fara för liv och lem är inte alls dumt. Det kan vara ett bra sätt att bli medveten om varför man gör som man gör. Dessutom fick jag testa en elmotor och pröva mig fram till det smartaste sättet att lägga till bredsides. Det senare är något som jag efter 50 års seglande sällan gjort men som jag har fått god användning av sedan dess. På sensommaren berättade Mia att hon hade begett sig ut på egen hand med IF:en. Det var kul att höra.

Förhoppningsvis får vi klubbsponsring och deltagare till en liknande sommarhelg även sommaren 2022.

Av: Sofia Broomé
Roligt hade vi – bildkavalkad från SSGs senaste Tjejträff.

Vi tjejer bjuder på stilstudier från en bouleafton i Liljeholmen.

Kvällens upplägg:

Start med en Round Robin – Sportevenemang – Vinnare koras. Grattis till Dorette, Anneli och Lolo – Mat. Välförtjänt middag kantad med de mest otroliga bortförklaringar.

För tjejsektionen: Yvonne Fergell, Pia Barkstedt o Gun Nilsson.

Foto: Gun Nilsson o Carolina de la Fé.
Tjejträff

Hej Tjejer – dags för lite kul-spel.

Torsdag den 25:e oktober fr kl 18:30 träffas vi på Tryckeriet
”La Maison de Presse”, Liljeholmsvägen 14. T-bana till Liljeholmen.

Möjlighet finns till att ta något från baren innan själva turnéringen börjar kl 19:30 och avslutas självklart med någon typ av prisutdelning.

Pris: 150: -/person. Med sponsring från klubben så kommer priset att kunna sjunka med 100 %.

Vi har två (2) banor till vårt förfogande.

Vi ser fram emot att höra av er SENAST onsdag 24:e och anmälan är bindande.

Väl mött,

Gun 070 – 441 91 94
Pia 072 – 250 56 57
Yvonne 073 – 825 48 48
Alternativt yvonne.fergell@teknord.se
Tjejträff

Som utlovats så kommer här vår inbjudan till årets tjejaktivitet.

Även i år blir det en gammal beprövad aktivitet.

Välkomna den 25 oktober kl.18:00 till O’Learys Norrtull, Sveavägen 143.

I år så börjar vi med förtäringen och avslutar med bowlingen (den tar ca en timme).

Vi behöver ett bindande o s  a av dig snarast och senast den 20 oktober.

Väl mött,

Gun & Yvonne

Gun: 070 – 44 191 94 (alt gun1nilsson@tele2.se)
Yvonne: 073 – 825 48 48 (alt mail: yvonne.fergell@teknord.se)

PS! Har vi missat någon? – hjälp oss i så fall att sprida inbjudan så att alla gäddistjejer känner sig välkomna. Tack på förhand.
Tjejkväll

bowlingSom vanligt har vår tjejkväll ett sportigt tema följt av lite mat o dryck. I år blir den en FAVORIT I REPRIS – BOWLING!!!

Välkomna den 28 november kl 18:00 till O’Learys Norrtull, Sveavägen 143. Vi spelar en timme – därefter går vi en trappa upp för en bit mat.

Vi behöver ett bindande o s a av dig snarast och senast den 24 november.

Väl mött,
Gun & Yvonne

Gun: 070 – 44 191 94
Yvonne: 073 – 825 48 48
Tjejsektionen

Hej alla gäddistjejer – dags för tjejaktivitet.

Som vanligt har vår tjejkväll ett sportigt tema följt av litet mat o dryck. I år blir det SHUFFLEBOARD, enligt uppgift en blandning mellan curling o fia med knuff.

Välkomna den 18 november kl 19:00 till O´Learys Norrtull, Sveavägen 143. Vi spelar en timme – därefter går vi en trappa upp för en bit mat.

Vi behöver ett bindande o s a av dig snarast o senast 9 november.

Väl mött – Pia, Yvonne o Gun.

Pia 0722 50 56 57
Yvonne   073 825 48 48
Gun 070 44 19 19 4Gäddistjejer på hal is

Gäddvikens tjejer

– ständigt på jakt efter nya äventyr – hamnade i Danderyds ishall på curlingkurs. Herre dj-r så svårt – men ack så kul, och innan kursen var slut var vi mogna för en vänskapsmatch. Sen blev det fest i loungen.
Curlingtjejer
Matchen – ja den vann lag 1: All Stars, Git Kristoffersson, och Gun Nilsson. I lag 2 spelade: Fler All Stars, Lena Karlsson, och Yvonne Fergell.

I höst är det dags för ny tjejträff – se annons i nästa Gäddvik.

/ för Gäddis tjejverksamhet: Yvonne o Gun